Vizsgálatot indított az UEFA

Valencia – Vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a kedd esti Valencia – Internazionale Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn történt verekedés miatt.

A mérkőzés lefújása után az Inter labdarúgói összeverekedtek a továbbjutott Valencia játékosaival. A Valencia kispados játékosa David Navarro például beszaladt a pályára és közelből orrba vágta az interes Nicolas Burdissót. A verekedőket alig tudták szétválasztani, de a balhé ezután az öltözőkben folytatódott. Burdissónak ugyanis eltört az orra, ezért csapattársai átmentek a hazaiak öltözőjébe elégtételt venni.

“Mindkét csapat ellen vizsgálatot indítottunk. Ítélet várhatóan március 22-én, az UEFA büntető testületi ülése után fog születni” – nyilatkozta a szövetség egyik szóvivője.

David Navarro szerdán egy spanyol rádióban bocsánatot kért az eset miatt. “Láttam, ahogy megtámadják az egyik csapattársamat, erre elvesztettem a fejem. Sosem csináltam ilyet azelőtt, és nem is fogok a jövőben sem. Bocsánatot kérek a viselkedésem miatt” – mondta Navarro.

A mérkőzés 0-0-ás döntetlennel ért véget, ez az Inter kiesését jelentette. Az első mérkőzés ugyanis 2-2 lett Olaszországban, így a Valencia idegenben lőtt gólokkal jutott tovább.