Vizsgálat és feljelentés Sárospatakon

Sárospatak – Tíz évre visszamenőleg akarják megvizsgálni a sárospataki kommunális szervezet vagyongazdálkodását.

A közelmúltban belső vizsgálat indult a sárospataki kommunális szervezet vagyongazdálkodásával kapcsolatban. Az erről szóló jelentés a város legutóbbi testületi ülésén napirendre került és a jelek szerint az ügy tovább gördül, hiszen nem csupán a vizsgálat kiterjesztéséről döntöttek, hanem arról is, hogy ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tesz az önkormányzat.

Feljelentés

– A kommunális szervezet a város kirakata – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – A virágos város elismerés is a szervezet munkájának köszönhető, itt dolgozik a legtöbb közcélú foglalkoztatott, így egyáltalán nem mindegy, milyen híre van. Az utóbbi időben sajnos felmerült a gyanú, hogy a szervezet működésében hiányosságok tapasztalhatók, ezért belső ellenőrzést rendeltem el. Sajnos néhány gyanú beigazolódott, több szabálytalanságot találtunk a vagyongazdálkodás területén, a leltár is hiányokat mutatott ki, ezért – bár ez nem szokás – nyílt ülés keretében tárgyaltuk az ellenőrzést. A testület úgy döntött, további vizsgálatot rendelünk el, és a képviselők döntésének értelmében rendőrségi feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen a közvagyonban okozott kár miatt. Az ügyhöz még annyi tartozik, hogy a pénzügyi bizottság tíz évre visszamenően javasolja a kommunális szervezet gazdálkodásának, selejtezési gyakorlatának megvizsgálását.

Idő előtt távozott

A kommunális szervezet vezetőjének 2012. május 31-én járt volna le a megbízatása, de a közelmúltban kérte a munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Megkérdeztük Aros Jánost, köze van-e a vezető idő előtti távozásának a vizsgálathoz. Sárospatak polgármestere kérdésünkre annyit mondott, a kommunális szervezet vezetője felmondásának indokaként hivatalosan azt nevezte meg, hogy időközben új munkahelyet talált.

ÉM-BG