Vizitdíj-automatával parkolhatunk Miskolcon?

Vizitdíj-automatával parkolhatunk Miskolcon?
Miből lesz a cserebogár – helyett: mi lehet a használaton kívül helyezett, fölöslegessé vált vizitdíj-automatákból? A B.-A.-Z. Megyei Kórház például azt tervezi, hogy parkolóautomatákat csináltat belőlük. Emlékeztetőül – Vizitdíj és kórházi napidíj [.pdf – 89KB]

A miniszteri rendelet nyomán beszerzett kórházi vizitdíj-automaták közül az országban az első a B.-A.-Z. Megyei Kórházban adták át, egyenesen dr. Horváth Ágnes akkori miniszter jelenlétében. Összesen 8 darabot szereztek be belőle, összesen 12 millió forintért. Mint az a rádióban hallhattuk az egyik gyártótól, szoftverváltoztatással szinte bármi lehet a szerkezetekből, akár csokiautomata is.
Viszont efféle megrendelés még egyáltalán nem futott be hozzájuk. A Miskolcon lévő megyei kórház azt tervezi, hogy parkolási rendszerének megváltoztatásánál kamatoztatja a fölöslegessé váló automatákat.

Meghagyott lehetőség

– Egyelőre még csak terv, nem is érdeklődtünk még felőle, hogy mekkora költséggel jár a szoftverváltoztatás, de legalább hasznosulnak az automaták.
Szándékunk szerint egyet azért meghagyunk: elvégre nem mindenki szavazott arra, hogy töröljék el a vizitdíjat. Ne vegyük el tőlük sem a lehetőséget, hogy bedobják a vizitek előtt a 300 forintot – mondta dr. Nagy Gábor a kórház főigazgató-helyettese.

S ha már a pénzkidobásnál tartunk, a miniszteri rendelet nyomán beszerzett széfekről is érdeklődtünk. Mint ismert, a megyei kórház 1500 darab aprócska kazettát szerzett be, darabonként 1600 forintért, így téve eleget a meglehetősen tágan értelmezhető törvényi kötelezettségnek.
– A kazetták valóban kicsik, jó ha egy hízott szendvics elfér bennük. A gyakorlat igazolta, amit sejtettünk: a hozzá való biztonsági kulcsot alig-alig kéri el valaki a nővérektől – tudtuk meg a kórházvezetőtől.