Friss hírek

2007.11.02. 12:08

Robbanás Pakisztánban: 4 halott

<p>Legkevesebb négy ember meghalt egy robbanásban pénteken, amikor megsemmisült a tálib milicisták egy pakisztáni búvóhelye - közölte hivatalos forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. Az ország északi részén található Miransah város külvárosában a helyiek szerint rakétatalálat érte a házat. A pakisztáni biztonsági hivatal magas beosztású, név nélkül nyilatkozó munkatársai megerősítették, hogy néhány ember meghalt egy tálib milicisták rejtekhelyén történt robbanásban. Azt azonban nem árulták el, hogy rakétatámadás okozta-e a detonációt.</p> <p>Egy helyi lakos szerint a robbanást több kilométeres távolságban is lehetett hallani és több közeli ház ablaka betört. Miransah az Afganisztánnal határos térség legnagyobb városa. Amerikai források szerint Oszama bin Laden Al-Kaida hálózata az utóbbi években ezen a területen csoportosul, hogy támadásokat indíthasson az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők ellen.</p>

Az utóbbi napokban két öngyilkos merénylet is történt Pakisztánban. Csütörtökön egy merénylő 8 embert ölt meg és negyvenet megsebesített, amikor motorjával nekihajtott a pakisztáni légierő alkalmazottait szállító autóbusznak Sargoda városban. Kedden pedig egy hasonló támadás Ravalpindiben hét katonát, köztük két tisztet ölt meg. A pakisztáni hatóságok szerint a keddi merényletet az Al-Kaida nemzetközi terrorhálózat emberei követték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!