Magyarország

2010.09.13. 13:15

Idén is a fókák és a vízilovak a kedvencek az állatkertben a Sérült Gyermekek Napján

<p>Idén is a fókák és a vízilovak a fogyatékkal élő gyerekek kedvencei az állatkert hagyományosan megrendezett hétfői Sérült Gyermekek Napján - mondta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.</p>

Az állatkert idén már 19. alkalommal szervezte meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével közösen ezt a napot, amelyen a fogyatékossággal élő gyerekeknek és felnőtteknek, valamint kísérőiknek is díjmentes a belépő. A Sérült Gyermekek Napját idén a köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes nyitották meg.

Hanga Zoltán elmondta: tavaly több mint 4 ezer résztvevője volt az eseménynek, és idén az első becslések szerint még többen látogattak el az állatkertbe. A szóvivő hangsúlyozta: az idei rendezvény üzenete csakúgy, mint korábban, a társadalmi felelősségvállalásról, a környezet-, és természetvédelem fontosságáról szól.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az ingyenes belépőn kívül több programot is szerveztek erre a napra. Például a látogatók tombolán, állatbemutatón vehetnek részt, a rendezvény központi színpadán pedig a profi fellépőkön kívül maguk a fogyatékossággal élők is bemutathatják saját produkciójukat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!