VÍZILABDA – Vízilabda-relikviagyűjtést hirdet az egyik hazai mobilszolgáltató

Vízilabda-relikviagyűjtést szervez az egyik hazai mobilszolgáltató cég, amelyet majd egy egyedülálló kiállítássorozattal zár. A korábbi és jelenlegi vízilabda ikonok által felajánlott tárgyak mellett a Vodafone a sportrajongók ereklyéit is várja szeptember 15-ig, melyeket az októberben induló kiállítás-sorozaton be is mutat.

Az egyedülálló vándorkiállításon nem csak korábbi és jelenlegi vízilabdázók emléktárgyai lesznek megtekinthetők, hanem a nagyközönség által beküldött legizgalmasabb tárgyak is. A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes nem kisebb emléket, mint azt a három inget biztosította az egyedülálló kiállításra, melyben a világ legjobb vízilabdázóival megmártózott a vízben az olimpiai döntő meccsek lefújását követő pillanatokban.

Madaras Norbertnek és Biros Péternek is különösen fontos a harmadik aranyérem, a kétszeres olimpiai bajnok átlövő a döntőben hordott fürdőnadrágját hozta el, míg a csapatkapitány azt a 10-es számú, fehér vízilabda-sapkát ajánlotta fel, melyben 3 gólt lőtt az amerikaiaknak a döntőben.

Gyarmati Dezső egy “minden idők legjobb magyar sportolója” kupát adományozott a relikviagyűjtésre, melyet 1990-ben kapott kimagasló sportteljesítményének elismeréseként. Dr. Kárpáti György pedig egy, az 1956-os olimpiához kötődő felbecsülhetetlen értékű emléket biztosított a gyűjtésre. 2006-ban, az 56-os olimpia 50 éves megemlékezésén ő képviselte a magyar vízilabda válogatottat Melbourne-ben. Az olimpián az aranyérmek átvételekor készült fotóval lepték meg a szervezők a veterán vízilabdázót, melyet a csapat minden tagja dedikált még az akkori döntőt követően.

Dr. Faragó Tamás és Dr. Csapó Gábor az 1976-os győzelem emblematikus szereplői. Faragó Tamás 1976-os aranyérmével igyekszik érdekesebbé tenni a kiállítást, míg Csapó Gábor egy különleges emlékű sapkát és labdát adományozott.