Vízilabda világliga – Rajt a grúzok ellen

Akt.:
Budapest – Kedden kezdi meg szereplését a vízilabda világligában a nyári kazanyi világbajnokságon hatodik magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az európai csoportselejtezők első körében, Szolnokon a grúzok legjobbjaival száll vízbe 16 órától.

A helyi Vízilabda Arénában alapvetően fiatalokból álló nemzeti csapatot küld medencébe Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki ezúttal kihagyta az összes olimpiai bajnokot, de világbajnokai közül is csupán öten vannak a 14-es keretben.

A kísérletezés “belefér” a vl-sorozatba, már csak azért is, mert az első csoportellenfél nem tartozik a veszélyes riválisok közé. Grúzia válogatottja első nagyobb sikerét azzal érte el, hogy kijutott a 2014-es Európa-bajnokságra, ahol a 12. helyen végzett. Meglepetés lenne, ha akár kis mértékben is meg tudná nehezíteni a Benedek-csapat dolgát a keddi mérkőzésen.

A magyarok világliga-selejtezős csoportjában szerepel a görög és a román válogatott is.
A csapat már vasárnap este a helyszínen gyakorolt a magyar bajnoki címvédő Szolnokkal.

A 14-es névsor:
Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton – kapusok, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő – mezőnyjátékosok

A magyar csapat további programja a 2015/16-os világliga európai csoportselejtezőjében:
november 17., kedd: Magyarország-Románia
december 1., kedd: Görögország-Magyarország
február 16., kedd: Grúzia-Magyarország
április 26., kedd: Románia-Magyarország
május 10., kedd: Magyarország-Görögország

-MTI-Sporthírek


hirdetés


hirdet�s