Friss hírek

2010.07.26. 12:16

Tömeges alkoholmérgezés Kenyában

<p>Hatan meghaltak, 12-en pedig megvakultak, amikor illegális szeszfőzdéből származó metilalkoholos italt fogyasztottak - közölte hétfőn a kenyai rendőrség. Zúgolódnak Nairobi lakói, és meg akarják lincselni a pancsolással gyanúsított asszonyt.</p>

A rendőrség szerint négyen azonnal, ketten pedig a kórházban haltak bele a mérgezésbe, miután ittak a faszeszt tartalmazó italból Nairobi - és egész Afrika - legnagyobb szegénynegyedében, Kiberában. A metilakloholt fogyasztók közül 12-en megvakultak. A kenyaiak körében népszerű Changaa (a szuahéli szó jelentése kb. "gyorsanölő") eredetileg gabonából készül, és illegálisan, ellenőrzés nélkül kerül forgalomba. A szeszfajta évente százak halálához vezet az kelet-afrikai országban. A mostani mérgezést okozó italból mintát vettek a hatóságok, hogy bevizsgálják. A szesz készítésével eddig egy asszonyt gyanúsítottak meg, akinek a kihallgatása jelenleg is tart. A helyszíni jelentések szerint pattanásig feszült a helyzet Kiberában, és a helyiek azzal fenyegetőznek, hogy meglincselik az illegális szesz készítőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!