Vízilabda Eb – Märcz Tamás: nincsenek elfelejtve a célok

Vízilabda Eb - Magyarország-Olaszország
Vízilabda Eb - Magyarország-Olaszország - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Barcelona – Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden előttük álló mérkőzés a csapat fejlődését szolgálja, a szerdai, olaszoktól elszenvedett 12-5-ös vereség után is a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon.

“Még az éjjel megnéztük a stábbal az összecsapás felvételét, látni szerettük volna, mi az, ami kicsúszott a kezünkből. Annak ellenére azonban, hogy az eredmény kellemetlen, mindenképpen pozitívum, hogy fizikailag nem daráltak be minket az olaszok” – mondta már a csütörtök délelőtti, elsősorban a regenerációt célzó tréninget követően a szakember, aki ezúttal is hangsúlyozta: olyan hibákat követtek el, amelyekre előre készültek, védekezésben könnyű gólokat engedtek riválisuknak, elől pedig rosszul bántak a nehezen kialakított lehetőségekkel.

“Ennek ellenére az olasz válogatott megingott a találkozó közepén, nem volt véletlen Alessandro Campagna időkérése, és még azt követően sem tudták rendezni soraikat. Ez bizalomra ad okot, igenis tud játszani a csapat, persze, ha nem lőjük be a ziccereket, akkor ilyen csúnyán kikaphatunk” – vélekedett a kapitány.

Märcz Tamás kiemelte, biztosan fejlődni fog a csapat, de ehhez változásokra is szükség van.

“Fontos, hogy év közben a klubjaikban is főszereplővé váljanak, mert vannak, akik ott a háttérbe vannak tolva.” – hangsúlyozta.

A szakember megjegyezte, lényeges lenne, hogy minél több hasonló mérkőzést játszanak, akár ezzel a rendkívül erős olasz válogatottal:

“Minden ránk váró mérkőzés a fejlődésünket szolgálja a jövőre nézve rövid és hosszú távra, de nincsenek elfejtve a célok, amiért ide jöttünk, győzni akarunk, s ha odajutunk, akár a szerb csapat ellen is keményen beleállni a mérkőzésbe.”

A csapatkapitány Nagy Viktor elmondta, néhány órát aludtak csak a találkozót követően.

“Lelkileg most mélyponton vagyunk, hiszen mindenki győzni akart, ehelyett egy nagyon rossz kezdés után csak mentünk az eredmény után. Amit azért nagyon ki kell emelni, hogy a mérkőzés közepén feljöttünk, egy 5-0-s első negyed után ezt nem sokan tették volna meg egy olasz csapat ellen.” – fogalmazott.

Hozzátette, természetesen nem mehetnek el szó nélkül emellett az összecsapás mellett, ugyanakkor látni kell, hogy ez egy fiatal csapat, amelyben benne van, hogy egy-egy kiemelkedő teljesítmény mellé becsúszik egy gyengébb is.

“Nem írnám le a csapatot, hiszek magunkban, bármilyen úton is kell továbbmennünk. A holland és a szerb csapat sem verhetetlen, de csakis jó játékkal, nem gondolnám, hogy bármelyik nehezebb lenne az olasznál” – vélekedett.

Kiemelte, nem szabad összeesnie az együttesnek, amely még várhatóan sok évig fog együtt játszani.

A kiváló kapus a találkozó végén kisebb kakaskodásba keveredett az egyik olasszal: “Ez is megmutatta, hogy ők mennyire felpörögtek erre a mérkőzésre, hiszen már vége volt a találkozónak, amikor rám jött és kétszer megütött, amit én megtoroltam a víz alatt. Ahogy mondják: ilyen a vízilabda”.

A magyar válogatott veresége azt jelenti, hogy ha pénteken, a csoport utolsó mérkőzésén a papírformának megfelelően legyőzi a német csapatot, akkor a második helyen a nehezebb ágra kerül, és amennyiben túljut a C jelű négyes harmadikján – várhatóan a hollandokon -, akkor már a negyeddöntőben összekerülhet a címvédő, olimpiai bajnok szerb együttessel.

– MTI –


Barcelona, 2018. július 18. Vámos Márton (k), mellette az olasz Andrea Fondelli (b), Vincent Renzuto Iodice (k) és Francesco di Fulvio a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2018. július 18-án.
Barcelona - Csalódottan értékelt Märcz Tamás, a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az olaszoktól elszenvedett 12-5-s vereséget követően. "Türelem kell, tudom, csalódott a publikum, a szakma talán kevésbé, hiszen tudják, milyen úto...
Barcelona, 2018. július 18. Mezei Tamás (hátul) és az olasz Zeno Bertoli a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2018. július 18-án.
Barcelona, - Magyar férfi vízilabda-válogatott súlyos, 12-5-ös vereséget szenvedett az olasz csapattól a Barcelonában zajló Európa-bajnokság szerdai csoportrangadóján. Märcz Tamás együttese számára rémálomként indult a találkozó, az olaszok a második negyed elején már 6-0-ra vezettek, innen pedig...