Vízilabda Eb – A németek elleni könnyed sikerrel készült a negyeddöntőre a női válogatott

Akt.:
Csabai Dóra (j) és a német Sophia Eggert a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Németország mérkőzésen 2018. július 21-én.
Csabai Dóra (j) és a német Sophia Eggert a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Németország mérkőzésen 2018. július 21-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Barcelona – A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 26-1-re nyert a német csapat ellen szombaton a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában.

Bíró Attila együttese a csoport második vagy harmadik helyén zár majd attól függően, hogy mi lesz a 22 órakor kezdődő spanyol-orosz összecsapás kimenetele.

A női torna negyeddöntőit hétfőn rendezik.

Eredmény:

nők, B csoport, 5. (utolsó) forduló:

Magyarország-Németország 26-1 (8-0, 7-1, 4-0, 7-0)

Barcelona, Piscines Picornell, v.: Kunikova (szlovák), Dutilh-Dumas (holland)

gólszerzők: Gurisatti 5, Csabai 4, Horváth B., Parkes, Szücs G. 3-3, Keszthelyi, Illés, Leimeter 2-2, Szilágyi, Gyöngyössy 1-1, illetve Deike G.

Magyarország:

Tóth E. – Szilágyi, Horváth B., Szücs G., Illés, Keszthelyi, Leimeter – cserék: Gurisatti, Parkes, Garda, Csabai, Gyöngyössy, Gangl

Egy nappal a magyar-német férfipárharc után a nőknél is ez volt a párosítás, de míg pénteken nagy meglepetésre döntetlen született, erre szombaton semmi esély nem volt. A végeredményt eleve előre jelezte az, hogy a két női válogatott legutóbbi találkozóján, februárban, az Európa Kupa selejtezőjében 26-3-ra diadalmaskodtak a magyarok.

A barcelonai meccs első negyedében minden percre jutott egy magyar gól, s a második felvonás közepén a magyar szurkolók maroknyi csapata már tízet számolt a németekre. A rivális több mint negyedórányi játék, 14-0 után talált be először, a magyar válogatottból ekkor már csak Gardának nem volt gólja.

A nagyszünet után egy fél negyed telt el gól nélkül, majd Horváth lövése után jöttek az újabb találatok.

A záró felvonásból még két perc sem telt el, amikor kialakult a húszgólos különbség, a végeredmény pedig 26-1 lett.

“Az egyik részcél az volt, hogy az úszóedzéssel együtt komplett legyen a mai nap – nyilatkozta a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány, aki tegnap egy fél nap szabadságot adott tanítványainak, illetve a mai nap hátralevő részében is elengedi őket. – Onnantól kezdve viszont, hogy ma késő este megtudjuk a negyeddöntős ellenfelünket, csak arra készülünk” – tette hozzá a tréner, aki elmondása szerint a legszívesebben már most lejátszotta volna a negyeddöntőt, annyira várják az összecsapást.

A szakember korábban hangsúlyozta, a torna második hetére kell a csapatnak a legjobban teljesítenie:

“Mindig lehet javulni, de bízom benne, hogy hétfőn olyan állapotban leszünk, hogy bárki is legyen az ellenfél, nyerünk” – jelentette ki.

– MTI –