Vizet szivattyúztak a tűzoltók Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében

Pincékbe, garázsokba és kertekbe tört be a víz hétfőn délután és kora este a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyén átvonuló vihar miatt. A tűzoltóknak a vízszivattyúzások mellett, fakidőlések miatt is vonulniuk kellett. A két megyében összesen csaknem húsz alkalommal.

Győr-Moson-Sopron megyében Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Csorna és Győr környékéről riasztották a tűzoltókat a vihar miatt. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén a Független Hírügynökségnek elmondták, a hirtelen lezúduló eső miatt három pincéből 10-20 centiméteres vizet kellett kiszivattyúzniuk. Három esetben ugyanakkor nem tudták ezt megtenni, a víz ugyanis kisebb volt, mint 5 centiméter. Emellett a viharos szél miatt fakidőlésekhez is vonultak a tűzoltók.

Komárom-Esztergom megyében Neszmély térségét érintette leginkább a vihar. A domboldalról lezúduló víz pincékbe, garázsokba és kertekbe tört be. A tűzoltóknak ötször kellett emiatt szivattyúzniuk. Neszmély mellett Tata és Komárom környékéről is kaptak riasztást a tűzoltók egy-egy esetben ugyancsak a csapadékvíz miatt.Sporthírek