Vizesárok lesz a Diósgyőri vár körül, és tetőt kapnak a bástyák

Akt.:
Látványterven a Nagy Lajos-korabeli Diósgyőri vár hiteles rekonstrukciója
Látványterven a Nagy Lajos-korabeli Diósgyőri vár hiteles rekonstrukciója
Miskolc – Folytatódhat a Diósgyőri vár rekonstrukciója. Jön a második és a harmadik ütem.

A tervtanácsi hozzájárulást követően a jogerős építési engedélyt is megkapta a Diósgyőri vár rekonstrukciójának második és harmadik üteme – tudtuk meg Koczák Szilviától, a Miskolci Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtószóvivőjétől.

A palotaszárny is felépül

Megtudtuk, hogy a várrekonstrukció második és harmadik ütemének részeként visszaépítik a délnyugati csonka tornyot és a nyugati palotaszárnyat. A palotaszárnyak és a tornyok magastetős lezárást kapnak.

05

A rekonstrukció érinti a külső várat, ahol igen jelentős munkálatok történnek majd. Ezt egészíti ki a vizes­árok helyreállítása, a hidak rekonstrukciójával. Helyreállítják a vizesárkot határoló kontrafalat is. A Diósgyőri vár környezetének fejlesztése ugyancsak szükséges a vár turisztikai látványosságként való működtetéséhez. A környező utak rendezése, a forgalom megfelelő irányítása, kialakítása szintén a projekt részét képezi.

06

„Cél, hogy megtörténjen a Nagy Lajos-korabeli Diósgyőri vár hiteles rekonstrukciója, teljességében váljék bemutathatóvá a magyar történelem egyik legjelentősebb korszakának emléke, ezzel párhuzamosan a vár és közvetlen környezete Közép-Európa egyedi és meghatározó turisztikai vonzerejévé váljon” – fogalmazott a sajtószóvivő.

Mikor kezdték visszaépíteni eredeti állapotára a Diósgyőri várat?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Elmondta, a fejlesztés részleteit hamarosan sajtótájékoztatón ismertetik.

ÉM-SZB


A Diósgyőri vár és környezetének rekonstrukciója
Miskolc - A tervtanácsi hozzájárulást követően a jogerős építési engedélyt is megkapta a Diósgyőri vár rekonstrukciójának második és harmadik üteme. Ennek során visszaépítik a délnyugati csonka tornyot és a nyugati palotaszárnyat. A palotaszárnyak és a tornyok magastetős lezárást kapnak. A rekons...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .