Vizes világbajnokság

Vizas világbajnokság
Vizas világbajnokság
Melbourne – A szombati megnyitóval elkezdődött a melbourne-i vizes világbajnokság, ahol úszóink közül Cseh László és Gyurta Dániel indul éremeséllyel, a férfi vízilabda-válogatott pedig a végső siker reményében száll vízbe.

Szinkronúszásban az orosz hölgyeké az első arany

Közép-európai idő szerint vasárnap koradélután a csapatok szabadkombinációjával a szinkronúszó program is elkezdődött az ausztráliai Melbourne-ben zajló vizes világbajnokságon, az orosz válogatott Japánt és az Egyesült Államokat megelőzve megvédte két évvel ezelőtti címét.

12. FINA-világbajnokság, Melbourne
Műúszás, csapat szuperkombináció
1. Oroszország 99,000 pont
2. Japán 97,833
3. Egyesült Államok 96,500

Bemutatkoztak a magyarok

Közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban bemutatkoztak a magyarok az ausztráliai Melbourne-ben zajló vizes világbajnokságon, Gercsák Csaba a 12., fivére Balázs pedig a 23. helyen zárta az 5 km-es hosszútávúszás küzdelmeit.

A 39 indulóból 34-en értek célba, öt versenyzőt kizártak. Az aranyérem a német Thomas Lurzé lett, Gercsák Csaba 57 perc 11.5 másodperc, Balázs pedig 57:50.0 alatt teljesítette a távot. A női hosszútávúszók 5 km-es versenyében az orosz Larissza Ilcsenko győzött. A hideg, 19 fokos víz miatt többen feladták a versenyt.

12. FINA-világbajnokság, Melbourne
Férfiak, hosszútávúszás, 5 km
1. Thomas Lurz (német) 56 perc 49.6 másodperc
2. Jevgenyij Dratcsev (orosz) 56:50.7
3. Szpiridon Gianniotisz (görög) 56:56.6
…12. Gercsák Csaba 57:11.5
…23. Gercsák Balázs 57:50.0

Nők, hosszútávúszás, 5 km
1. Larissza Ilcsenko (orosz) 1 óra 41.3 másodperc
2. Jekatyerina Szeliversztova (orosz) 1:00:43.6
3. Kate Brookes-Peterson (ausztrál) 1:00:47.6

Úszásban Cseh László, vízilabdában a férfiak esélyesek

Kemény Dénes tanítványait a D csoportba sorsolták, ellenfelük Románia, Kanada és Új-Zéland lesz. Pólósaink első mérkőzésüket Új-Zélanddal játsszák kedden.

Női vízilabda-válogatottunk is a D jelű kvartettben kapott helyet Olaszországgal, Kubával és Új-Zélanddal együtt. Első meccsük hétfőn, Olaszország ellen lesz.

Melbourne-ben Cseh és Gyurta mellett Bodor Richárd, Kerékjártó Tamás, Verrasztó Dávid, Boulsevicz Beatrix, Hosszú Katinka, Szepesi Nikolett és Verrasztó Evelyn képviseli a magyar úszósportot.

Műugrásban három magyar versenyző indul: Barta Nóra, Kormos Villő és Mátyás Melinda.

HosszútávúszásbanBarsi Klaudia, Kovács Rita, Gercsák Balázs és Gercsák Csaba képviseli színeinket.