Helyi közélet

2008.09.08. 07:29

Eladják a Népkert egy részét

<p>Miskolc - Igaz-e a hír, mi szerint el akarja adni a város a Népkert bizonyos részét? Hogy valami történni fog a területtel, az már abból is érezhető, hogy csütörtökön levágták a kerítést, s leválasztották a sportcsarnok területéről.<BR /></p>

Pontosabban a jégcsarnok melletti területről van szó, ahová az utazó cirkuszok felállítják a sátraikat, ahol foci- és kéziedzéseket tartottak nem is olyan rég, valamivel régebben pedig teniszpályák voltak. Hogy valami történni fog a területtel, az már abból is érezhető – olvasható az Észak-Magyarország levelezőfórumán, az Agorán –, hogy csütörtökön levágták a kerítést, s leválasztották a sportcsarnok területéről.
– A Népkert tele van baglyokkal és mókusokkal. Miért csonkítják meg? – tette fel a kérdést Pusztai László Agora-levelezőnk már szóban. – Meg kellene hagyni a belvárosban legalább ezt a pici zöld területet, vagy az említett részt továbbra is tömegsportra kellene hasznosítani.

Sportpálya? Szálloda?

Miskolc valóban el kívánja adni a jégcsarnok melletti részt, az ezzel kapcsolatos előterjesztést már kiküldték a képviselőknek. A közgyűlés a szeptember 18-i ülésén tárgyalja a javaslatot. S hogy mit terveznek odaépíteni? Az előterjesztés erre vonatkozó részleteire a városi ingatlangazdázdálkodó cégnél (MIK Zrt.) hívják fel a figyelmünket. A Miskolci Építési Szabályzat az ingatlant különleges közhasználatú sport, konferenciaközpont, szálloda zónába sorolja. Vagyis a szabályozás szerint csak az említett funkciójú épületek valamelyike épülhet ide.
Juga György, a Fidesz önkormányzati képviselője hangsúlyozta, még nem tárgyalta frakciójuk az előterjesztést, de most úgy látja, nem fogják tudni megszavazni. Szerinte, ha a magánbefektető drága pénzen megveszi a területet, nem sportfunkciójú létesítményt – teniszpályát, futópályát – tervez oda. Hanem szállodát, konferenciaközpontot. A méretes építménnyel azonban a Népkert, mint rekreációs központ, sérül. Véleménye szerint a pihenőparkot a XXI. századnak megfelelő sportcentrummá, sportligetté kellene inkább fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában