Friss hírek

2007.12.20. 18:04

Szili Katalin hajléktalanokat látogatott

<p>Szili Katalin csütörtökön meglátogatta a Fűtött Utca hajléktalanjait a fővárosi Dankó utcában. Az Országgyűlés elnöke szerint a karácsonyi ajándékokkal, kis meglepetésekkel talán enyhíthetünk valamit a lelkiismeretünkön, de a nehéz körülmények között élő emberek sorsának megoldása hosszú távon mindannyiunk számára fontos kérdés.</p>

Az Országgyűlés elnöke csütörtökön az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanszállóján tett látogatást. Szili Katalinnak saját versekkel, dalokkal kedveskedtek az úgynevezett Fűtött Utcában élő hajléktalanok.

Szili Katalin a Független Hírügynökségnek azt mondta: minden évben itt fejezi be az éves munkáját, hiszen immár öt éve a hajléktalanokkal tölti a karácsony előtti utolsó pillanatokat, mert számára ez jelenti a kellő rákészülést a meghitt ünnepre. Az Országgyűlés elnöke úgy véli, hogy ilyenkor elsősorban nem az a fontos, amit az ember kap, hanem az, amit másoknak adni tud. Szili Katalin számára a legnagyobb élmény az, hogy találkozhat azokkal az emberekkel, akik méltósággal viselik a sorsukat, és a Fűtött utcában találnak maguknak szállást és megélhetést.

A Házelnök személyes élményéről is mesélt, hiszen idén, egy korábbi látogatása során a Fűtött Utcában találkozott egykori egyetemi professzora fiával, aki önhibáján kívül került a hajléktalanszállóra. Szili Katalin tapasztalatai szerint sokak számára ez nyilvánvalóan életforma, de vannak, akik szeretnének kikerülni a hajléktalanságból, és nekik nagy segítségre van szükségük. Karácsony környékén a kis ajándékokkal, meglepetésekkel talán enyhíthetünk valamelyest a nehéz körülményeiken, de az lenne jó, ha ez nemcsak a saját lelkiismeretünk elcsendesítése lenne. Ezek a gesztusok nyilván csak időlegesek, de Szili Katalin úgy gondolja, hogy a hajléktalanok sorsának megoldása hosszú távon valamennyiünk számára rendkívül fontos kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!