Friss hírek

2009.01.11. 20:44

Érvénytelen a ferencvárosi választás - pontos adatok még nincsenek

<p>Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, mivel vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak 50 százaléka - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Horváth Péter, a helyi választási bizottság helyettes vezetője. Pontos részvételi adatok később várhatók, az utoljára közzétett adatok szerint, fél 6-kor 22,87 százalékos volt a részvétel.</p>

Az időközi országgyűlési választás első fordulója csak akkor érvényes, ha a választásra jogosultak több mint 50 százaléka részt vesz a voksoláson, eredményes pedig akkor, ha az egyik jelölt megkapja a szavazatok több mint felét. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, két hét múlva második fordulót kell tartani.

A vasárnapi voksoláson Gegesy Ferenc polgármester utódjáról kellett volna dönteni. Gegesy szeptember közepén jelentette be, hogy kilép az SZDSZ-ből, és lemond országgyűlési képviselő mandátumáról. Az időközi országgyűlési választáson az MSZP, a Fidesz-KDNP, az SZDSZ, a Jobbik, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Humanista Párt jelöltje verseng a posztért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!