Friss hírek

2007.12.29. 12:00

Bhutto pártja vasárnap dönt a választási részvételről

<p>Benazir Bhutto pártja vasárnap dönti el, hogy részt vesznek-e a január nyolcadikára tervezett parlamenti választásokon, közölte a csütörtökön meggyilkolt pakisztáni ellenzéki politikus szóvivője szombaton. Vasárnap hozzák nyilvánosságra Bhutto utasításait is, amit halála esetére készített elő. Közben a pakisztáni választási bizottság jelezte, hogy az események miatt hétfőn rendkívüli ülést tartanak.</p>


A Pakisztáni Néppárt vezetősége szombaton dönt arról, hogy részt vesznek-e a január nyolcadikára kiírt parlamenti választáson, ami miatt Bhutto októberben visszatért az országba, közölte Sherry Rehman szóvivő. Közben Bhutto férje a BBC brit közszolgálati rádiónak adott interjújában elmondta, hogy felesége hátrahagyott egy levelet halála esetére, amiben a pártjának adott instrukciók is szerepelnek. A levelet a politikus fia fogja felolvasni vasárnap.

A PKK nélküli választás értelmetlen és céltalan lenne - közölte a Pervez Nusarraf elnököt támogató párt egyik magas rangú tisztségviselője. Tarik Azim volt információs miniszter elmondása szerint most a PKK döntésén múlik, hogy megtartják-e január nyolcadikán a választásokat, vagy más időpontra halasztják azt.

A pakisztáni választási bizottság hétfőn rendkívüli ülést tart a Bhutto halála nyomán kialakult helyezet miatt. A bizottság által nyilvánosságra hozott közlemény szerint a választások előkészületeit hátrányosan érintették a merénylet utáni zavargások, és több helyen a biztonsági helyzet nem kedvez a választásoknak. Kilenc körzetben felgyújtották a bizottság irodáit, és nehezen haladnak a szavazócédulák nyomtatásával, a választásban segítő emberek betanításával, és a logisztikai szervezést is akadályozza a kialakult helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!