Friss hírek

2009.01.11. 08:41

GÁZVITA - Még nem jön a gáz Ukrajnából, de egyelőre nincs szükség korlátozásra

<p>Összesen 63,6 millió köbméter földgáz fogyott szombaton Magyarországon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Földgázszállító (FGSZ) Zrt. A vasárnapi felhasználás az előzetes becslések szerint 61-64 millió köbméter lesz.</p>

Ukrajnából egyelőre még nem érkezik fűtőanyag, Ausztria felől szombaton 4 millió köbméter gáz jött. Szerbia felé összesen 4,7 millió, míg Boszniába 1,5 millió köbmétert szállított szombaton a Földgázszállító MOL és E.ON forrásból.

A vasárnapra rendelkezésre álló forrásokból 53 millió köbméter a földalatti gáztárolókból, 9 millió köbméter a hazai termelésből és 4 millió köbméter importból származik. A felhasználható források biztosítják a forrás-fogyasztás egyensúlyát - olvasható a közleményben

A hazai szállítórendszer felkészült az Ukrajna irányából meginduló gázszállítás azonnali fogadására, miután az oroszok és ukránok is aláírták az Európába irányuló gázszállítás megfigyelésére vonatkozó szerződést. Így akár már vasárnap kinyithatja az elzárt gázcsapokat Moszkva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!