VIZES VB: Kanada legyőzésével elődöntős a Godova-csapat

A magyar női vízilabda-válogatott közép-európai idő szerint kedd reggel izgalmas, kiélezett mérkőzésen, két találattal bizonyult jobbnak Kanadánál, ezzel a sikerrel pedig bejutott a legjobb négy közé az ausztráliai Melbourne-ben zajló vizes világbajnokságon. Godova Gábor tanítványai közül Stieber Mercédesz volt a legeredményesebb, aki háromszor is bevette a tengerentúliak hálóját. A magyar együttes az Egyesült Államokkal mérkőzik az elődöntőben.

Brávik Fruzsina és Primász Ágnes találataival a 3. percben már két góllal vezettek a mieink, ám a kanadaiak magukra találtak, még az első negyedben fordítottak (2-3). A második játékrészben sem találták Radu ellenszerét a magyarok, Valkai Ágnes a csapat első emberelőnyös góljával a szünet előtt egyenlített (6-6).

A térfélcsere után Godova-mester kapust cserélt Horváth Patrícia helyét Brávik Henrietta foglalta el. A váltás a kapitányt igazolta, hiszen Brávik bravúrosan védett. Stieber és Pelle betalált, egygólos előnnyel várhattuk a zárófelvonást (8-7). A mieink a hajrában nem hagyták veszni a vezetést, sőt, egy perccel a vége előtt Tomaskovics Eszter eldöntötte a találkozót (11-9).

12. FINA-világbajnokság, Melbourne
Női vízilabda, negyeddöntő:
Magyarország – Kanada 11-9 (2-3, 4-3, 2-1, 3-2)
Gólszerzők: Stieber 3, Primász, Zantleitner 2-2, Valkai Á., Pelle, Brávik F., Tomaskovics 1-1, ill. Radu 4, Monton 2, Braden 1, Perreault 1, C. Campbell 1.
Gólok kiállításból: 3/7, ill. 2/10.
Ötméteresek: 1/1, 1/1.Sporthírek