Vizes vb – Hosszú: szeretnék tovább fejlődni pillangón

Akt.:
Budapest, 2017. július 27. A győztes spanyol Mireia Belmonte (k), a második helyezett német Franziska Hentke (j) és a harmadik helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.
Budapest, 2017. július 27. A győztes spanyol Mireia Belmonte (k), a második helyezett német Franziska Hentke (j) és a harmadik helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Rendkívül boldog és elégedett volt Hosszú Katinka a 200 méter pillangón szerzett bronzérmét követően csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

“Majdnem, hogy jobban örültem ennek a bronznak, mint a kétszáz vegyesen szerzett aranynak, mert arra mindenki számított és elvárta” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok, aki 2009 és 2013 után szerzett vb-bronzot ebben a számban. Hozzátette, ilyen időt négy éve nem úszott, de kicsivel tovább tartott az új technika elsajátítása.

Megjegyezte, ez egy nagy önbizalomlöket, a sok év munka, amit beletett a pillangóba, az ki fog jönni. Szeretne még tovább fejlődni ebben az úszásnemben.

Hosszú nem sokkal később már a 4×200 méteres gyorsváltó utolsó tagjaként állt rajtkőre, és elképesztő hátrányból csinált szoros küzdelmet, amelynek végén hatodik lett a magyar csapat.

“A váltó mindig is olyan energiákat mozgatott meg, amelyről azt sem tudjuk, hogy van. Ráadásul ilyen fantasztikus környezetben vagyunk, három társam pedig ott áll mögöttem. Szerettünk volna dobogóra állni, reális cél volt, hátha Tokióra odaérünk. Remélem, benne leszek még akkor is a váltóban” – mondta.

A 28 éves bajai úszósztár a magyar csapat negyedik érmét szerezte a világbajnokságon: vasárnap a 4×100 méteres gyorsváltó lett harmadik, hétfőn Hosszú védte meg címét 200 méter vegyesen, szerdán pedig Cseh László végzett második helyen 200 méter pillangón.

– MTI –


Hosszú Katinka
Budapest - Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok 2:06.02 perces idővel csapott célba, míg a szám másik magyar versenyzője, Szilágyi Liliána 2:07.58 perccel a hetedik lett. Hosszú a 7-es, Szilág...

Vizes vb - Hatodik a női 4x200 méteres gyorsváltó
Budapest - A Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállítású 4x200 méteres gyorsváltó a hatodik helyen végzett csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A négyes - amely egy helyen változott a délelőttihez képest, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú ...