Friss hírek

2007.12.15. 15:41

Egy időben demonstrál Érpatakon az őrsereg, a gárda, illetve a helyi kisebbség

<p>A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon egy időben demonstrálnak szombaton a helyi kisebbségi önkormányzat és a Nemzeti Őrsereg, valamint a Magyar Gárda képviselői. Az 1800 lelkes település polgármesteri hivatalában egy Árpád-domborművet, illetve Árpádról elnevezett termet avattak fel 15 órakor - erre az eseményre gyűlt össze a két demonstráló csapat.</p>

Az eseményre körülbelül húsz beöltözött nemzeti őrsereg tag, valamint tucatnyi magyar gárdista érkezett. Ezzel egy időben a helyi roma kisebbség is demonstrál a másik csapat tüntetővel szemben.

A falut lezárta a rendőrség, az autókat átvizsgálják belépéskor, hogy kiszűrjék azokat az eszközöket, amelyekkel sérülést lehet okozni. A főutcán járőröznek, és kamerás megfigyelő autókat is látni. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint több tucat rendőrautó van a helyszínen, hogy biztosítsák a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!