Friss hírek

2009.01.15. 06:52

VÁLASZTÁS A FERENCVÁROSBAN - Ma kiderülhet, hogy visszalép-e John Emese

<p>Várhatóan csütörtökön kiderül, hogy John Emese, az SZDSZ jelöltje visszalép-e a ferencvárosi időközi választás második fordulója előtt. A sajtóban eddig ellentmondásos információk jelentek arról, hogy a liberális politikus valóban kiszáll-e. John Emese szerdán annyi mondott: még nem döntött, a visszalépését hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.</p>

Szerdán a Zoom.hu internetes hírportál tette közzé szocialista forrásokra hivatkozva, hogy visszalép a SZDSZ jelöltje a ferencvárosi időközi választás második fordulója előtt. John Emese később ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: még nem döntött. A TV2 esti híradójában azonban már tényként közölték, hogy visszalépett a liberális politikus. Mint elhangzott azért nem indul a második fordulóban, mert kilenc hónapos terhes, így bármikor elindulhat a szülés.

A legutolsó információk szerint csütörtökön döntenek arról, hogy John Emese részt vesz-e a választás második fordulójában.

A Népszabadság arról ír, hogy ha John Emese visszalépne, arra kéri majd szavazóit, hogy demokratikus jelöltre voksoljanak. Horn Gábor, a párt ügyvivője a lapnak azt mondta: az is számít, hogy John Emese az elmúlt napokban több halálos fenyegetést is kapott. "Nem akarjuk kitenni ennek Emesét" - foglamazott.

A múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson Gegesy Ferenc polgármester utódjáról kellett volna dönteni. Gegesy Ferenc szeptember közepén jelentette be, hogy kilép az SZDSZ-ből, és lemond országgyűlési képviselő mandátumáról. Az alacsony részvétel miatt azonban érvénytelen lett az első forduló. A szavazásra jogosultak több mint 50 százalékának kellett volna voksolnia az érvényességhez, de 25,9 százalékuk vonult az urnák elé. John Emese csak a negyedik helyet szerezte meg a voksoláson, az SZDSZ jelöltjét a Jobbik, az MSZP és a Fidesz is megelőzte. A második fordulót jövő hét végén tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!