Bulvár, celeb

2007.12.15. 12:59

Elijesztette a karjára harapott cápát

<p>Cápa támadott meg egy úszót Sydney egyik népszerű tengerparti strandján - jelentette szombaton az ausztrál Channel Ten televízió.</p>

A ragadozó a férfi karját harapta meg, akinek végül sikerült elijesztenie az állatot az orrára mért ütésekkel.

Scott Wright péntek este ment ki úszni a tengerre a naponta több ezer turistát fogadó Bondi Beachen, amikor érezte, hogy egy cápa ráharap a karjára, és nem akarja elengedni. Az ijedt férfi elkezdte ütni a ragadozó orrát, és végül sikerült is elijesztenie az állatot. Wrightnak sikerült kievickélnie a partra, ahol több órával később egy sziklán elájulva találta barátnője.

A férfit kórházba szállították, ahol még szombaton meg is műtik sérült karját.

A Channel Ten jelentése szerint hetven éve nem volt cápatámadás Bondi Beachen. A tengerparton szolgálatban lévő életmentők elmondták, hogy gyakran látnak cápákat a mélyebben fekvő vizeken, de a part közelbe csak nagyon ritkán úsznak. Az egyik névtelenül nyilatkozó életmentő szerint csak egy kisebb cápa támadhatta meg a férfit: ha nagyobb lett volna, már nem lenne karja.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!