Nagyvilág

2009.01.10. 09:40

15 halott a Costa Rica-i földrengésben

<p>A pénteki hivatalos adatok szerint 15-re emelkedett a Costa Rica-i földrengésben meghalt emberek száma, és még több százan várnak a mentőalakulatokra az ország hegyvidékes részein.</p>

A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés közép-európai idő szerint csütörtök este történt a közép-amerikai országban. A mentésben részt vevő szakemberek attól tartanak, hogy a halottak száma még emelkedni fog, amint elérik a rengés óta a külvilág elől elzárt kis hegyi falvakat, amelyeket csak helikopterekkel lehet megközelíteni.

A mentőalakulatok munkáját az eső, és a köd, valamint a járhatatlanná vált utak is nehezítik. A sérültek számáról, és az anyagi kár mértékéről egyelőre nem érkeztek hivatalos adatok. Oscar Arias államfő a földrengés sújtotta területet meglátogatva bejelentette, hogy felajánlotta segítségét Kolumbia, az Egyesült Államok és Kína is.
A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés a Poas-vulkán közelében, a fővárosnál, San Josénál volt csütörtökön. A rengések, amelyeket több utórengés is követett, olyan erejűek voltak, hogy a szomszédos Nicaraguában is érzékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!