Friss hírek

2008.02.21. 17:44

Albánok autóit robbantották fel Horvátországban

<p>Két albán nemzetiségű férfi furgonját robbantották fel csütörtökön a horvátországi Pula városában - közölte az AFP horvát forrásokra hivatkozva. A hatóságok szerint az incidens összefüggésben lehet Koszovó függetlenedésével.</p>

Az egyik kocsit egy pékség, a másikat pedig néhány perccel később egy lakóház előtt robbantották fel az ismeretlenek az Isztriai-félsziget déli részén, Pula városában. A horvát rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen robbanószert használtak a támadók. A detonációkban senki sem sérült meg.

A támadás előtt az egyik albán férfi fenyegető SMS-t kapott, amelyben a küldő azt is leírta, hogy "Koszovó örökké Szerbia szíve marad".

Horvátországban csaknem 200 ezer szerb és 15 ezer albán nemzetiségű él. Az Albán Kisebbségi Tanács vezetője és a horvát hatóságok szerint az autórobbantások mindenképpen Koszovó függetlenedésével függhetnek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!