Vizes vb – A szinkronúszó vegyespárosok mindegyike döntős

Budapest – Mind a tíz kettős döntőbe jutott a szinkronúszó vegyespárosoknál a vizes világbajnokság szombati napján, a Városligetben.

A technikai verseny selejtezőjében az orosz Mihaela Kalancsa, Alekszandr Malcsev páros gyűjtötte a legtöbb pontot (88,4847), nem sokkal maradtak le mögöttük az olaszok (88,2492), míg a kvalifikáció harmadik legjobbja az Egyesült Államok egysége volt (87,9086).

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) honlapja szerint mind a tíz duó továbbjutott a hétfői fináléba, amelyet eredetileg 12 páros részvételével rendeztek volna.

Az oroszok közül Malcsev két éve ebben a számban ezüst-, a vegyespárosok szabad kűr versenyében pedig aranyérmes lett. Kalancsa eddig négy aranyérmet nyert a világbajnokságokon, a csapat technikai kűrben és a szabad kűrben egyaránt kettőt-kettőt.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással – egyéniben, párosban és csapatban -, Kazanyban két esztendeje debütált a vegyespárosok küzdelme.

– MTI –Sporthírek