Friss hírek

2007.12.12. 12:31

Az SZDSZ zöld utat ad a Fidesz népszavazásának, de bocsánatkérést vár

<p>A csütörtöki házbizottsági ülésen minden olyan javaslatot támogatnak a liberálisok, amely lehetővé teszi, hogy még hétfőn Országgyűlés elé kerüljön a Fidesz népszavazási kezdeményezése - mondta szerdán Gusztos Péter. A liberális politikus ugyanakkor hozzátette, elvárják a Fidesztől, hogy bocsánatot kérjen azoktól a köztisztviselőktől, akiknek szakmai függetlenségét megkérdőjelezték az elmúlt időszakban.</p>

Gusztos Péter hozztátette: a Fidesznek mihamarabb bocsánatot kell kérnie azért, mert az elmúlt időszakban az Országos Választási Iroda munkatársait és az Iroda vezetőjét is olyan színben tüntette fel, mintha munkájuk kormányzati befolyás alá került volna.

Gusztos Péter azt is elmondta, hogy az SZDSZ a csütörtöki házbizottsági ülésen minden olyan, házszabálytól való eltérést támogatni fog, amely lehetővé teszi, hogy még a téli szünet előtt döntsön az Országgyűlés a Fidesz népszavazási kezdeményezéséről. A liberális politikus szerint ugyanis a jogállami normák súlyos megsértése és a demokratikus kultúra súlyos rombolása lenne, ha a kormánypártok többségüket kihasználva bármilyen formában késleltetni próbálnák azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!