VIZES VB – Fontos győzelmet aratott és már negyeddöntős a magyar női vízilabda válogatott

Fontos győzelmet aratott kedden este a magyar női vízilabda válogatott, amely kedden este 8-5-re legyőzte a házigazda Olaszországot a római vizes világbajnokságon. Petrovics Mátyás szövetségi kapitány csapata kétszer is két gólos hátrányból állt fel a mérkőzés során, végül a magyarok – remekül védekezve – megfordították a mérkőzést és megérdemelten arattak győzelmet. A magyar csapat ezzel a sikerrel bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar válogatott korán hátrányba került, két perc alatt már 2-0-ra vezettek az olaszok. A folytatásban is megmaradt az olasz fölény, a szünetben, két negyed után 3-2-re vezetett Olaszország. A harmadik menetben aztán feljavult a magyar csapat, 2-1-re nyerték a negyedet, így az utolsó játékrészt 5-5-ös állásnál kezdhették meg a csapatok, Magyarország végül remekül védekezve és kihasználva az ellenfél hibáit megfordította a találkozó addigi menetét és megérdemelten győzte le Olaszországot 8-5-re. A házigazda csapat nem tudta megismételni a mérkőzés elején mutatott jó formáját, az olaszok ugyanis még csak gólt sem dobtak a negyedik negyedben.

A magyar válogatott így két forduló után száz százalékosan áll csoportja élén és mivel Kínát és Olaszországot is legyőzte utolsó csoportmeccse – Üzbegisztán ellen – eredményétől függetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

Vizes VB, Róma, vízilabda, nők, csoportmérkőzés:
Magyarország – Olaszország 8-5 (1-2, 2-2, 2-1, 3-0)