Mikulás Gyár

2019.12.19. 15:00

Hasznos ajándékok

A katasztrófavédelem is csatlakozott a Vöröskereszt gyűjtéséhez.

Bájer Máté

Tegnap is osztottak a csomagokból

Fotó: Vajda János

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének székhelyére beköltözött a Mikulás gyára: minden helyiségben nagy halmokban állnak az ajándékok. Annyi a különbség, hogy az olykor valóban igényesen csomagolt dobozokon nem pontos címzés szerepel, hanem az, hogy milyen korú és nemű gyermeknek felel meg leginkább a meglepetés.

A szervezet idén sem pihen: a vidéki helyszíneken és a megyeszékhelyen is elkezdődött az elmúlt hónapokban gyűjtött tartós élelmiszerek eljuttatása a rászoruló családokhoz és az idős egyedülállókhoz. A megye 8 nagyobb városában szervezett adományozásból származó több ezer kilogramm alapanyagból – liszt, cukor, olaj, szárazbab és lencse, rizs stb. – 20 kilo­grammos csomagokat készítenek a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

A szervezet ezeket a felajánlásokat kiegészíti: a Szeretet Sütigyár bevételéből és pénzbeli felajánlásokból további tartós élelmiszert, tisztasági és tisztítószert vásárol a rászoruló háztartások számára.

– A múlt hét végétől megkezdtük az adományok kiosztását – nyilatkozta lapunknak Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. – Most a Győri kapuban közel 50 család kap valamilyen segítséget – elsősorban tartós élelmiszerek formájában. Azok közül az ajándékok közül is osztunk, amiket a miskolci Szeretetdobozokban gyűjtöttünk. Ezekbe elsősorban gyerekjátékok, hasznos meglepetések kerültek.

Ezt az akciót harmadik éve rendezi szervezet.

– Elsősorban Miskolc lakosságától és különböző cégektől kaptunk átadásra váró ajándékokat, de például a Polgármesteri Hivatal is hozott csomagokat – tájékoztatott Grubert Roland, aki azt is elmondta, hogy 55 megyei településen nyújtottak segítséget. – Előreláthatólag több mint 8800 hátrányos helyzetű személyt érünk el az adományokkal december 23-ig.

Több csatornán éri el a szervezet a rászorulókat. Vannak, akik eleve a Vöröskereszthez fordulnak valamilyen segítségért, illetve az önkormányzatok szociális szolgáltatói is útmutatást adnak, hol van legnagyobb szükség az adományokra.

A szerdai adományozáshoz a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelem is csatlakozott, akik személyesen vitték el adományaikat a Győri kapuba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában