Vizes Eb – Verrasztó Dávid aranyérmes 400 méter vegyesen

Akt.:
Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás döntőjében szerzett aranyérmével az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben
Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás döntőjében szerzett aranyérmével az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben - © MTI Fotó: Kovács Anikó
Budapest, London – Verrasztó Dávid aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a londoni úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A szám tavalyi világbajnoki ezüstérmese a pillangó után még négytizedes hátránnyal harmadiknak fordult, háton azonban pillanatok alatt ledolgozta ezt, sőt, másfél másodperces előnyre tett szert. Mellen tovább növelte a különbséget, így még az is belefért, hogy gyorson némileg ráúsztak. Végül 4:13.15 perces teljesítménnyel végzett az élen.


Verrasztó Dávid | MTI Fotó: Kovács Anikó

“Egy hónapja még el volt törve a bordám, úgyhogy ahhoz képest szerintem egész jó volt. A vége nem tetszett, azt gondoltam, meglesz a 4:10, de az adott körülmények között most elégedettnek kell lennem az aranyéremmel. Ezért jöttem, elértem, remélem, sikerült örömöt szerezni mindenkinek” – nyilatkozta a magyar szövetség Facebook-oldala szerint Verrasztó, aki azt is hozzátette, hogy a vegyesúszóknak nem kedvezett az hogy korán voltak a vasárnapi döntők, mert így nem maradt elég idejük a regenerálódásra.

A szám másik magyar döntőse, Gyurta Gergely negyedik lett 4:14.94 perccel.


Eredmények:

férfi 400 méter vegyes, Európa-bajnok:

1. VERRASZTÓ DÁVID 4:13.15 perc
2. Nagy Richárd (Szlovákia) 4:14.16
3. Federico Turrini (Olaszország) 4:14.74
4. GYURTA GERGELY 4:14.94


Vizes Eb – Szilágyi Liliána ezüstérmes 200 méter pillangón
Budapest, London – Szilágyi Liliána ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.


Vizes Eb – Kapás Boglárka aranyérmes 400 méter gyorson
Budapest, London – Kapás Boglárka aranyérmet nyert 400 méter gyorson vasárnap a londoni úszó Európa-bajnokság zárónapján.

hirdetés


hirdet�s