Vizes Eb – Szilágyi Liliána ezüstérmes 200 méter pillangón

Akt.:
Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 22-én. A magyar úszónő ezüstérmes lett.
Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 22-én. A magyar úszónő ezüstérmes lett. - © MTI Fotó: Kovács Anikó
Budapest, London – Szilágyi Liliána ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.

A Honvéd 19 éves versenyzője 2:07.24 másodperces idővel csapott célba, egyetlen századdal maradt el a győztes német Franziska Hentkétől. Az első száz méteren még magabiztosan vezetett, az utolsó ötven méterre azonban másodikként fordult rá. Nagy hajrá végén úgy tűnt, a pályafutása első felnőtt nagymedencés érméért küzdő Szilágyi a legfényesebb medált gyűjti be, de a benyúlásnál nem volt elég határozott, ez pedig Hentke sikerét eredményezte.

Szilágyi “picit ironikusnak nevezte, hogy éppen egy századdal kapott ki, ugyanakkor azt is hangsúlyozta versenye után, hogy három hónapja még az is megfordult a fejében, hogy befejezi az úszást, mert úgy érezte, “nem rólam szólt a történet, hanem arról, milyen családban nőttem fel, és milyen elvárásoknak kell emiatt megfelelnem.”


Szilágyi Liliána az ezüstéremmel | MTI Fotó: Kovács Anikó

“Második vagyok Európában, még ha egy picit elsőnek is érzem magam, de mindez nem érdekes, mert inkább most történjen meg, mint az olimpián. Akkor én leszek a legjobb” – hangsúlyozta magabiztosan a 19 éves sportoló.

A szám másik magyar döntőse, Jakabos Zsuzsanna negyedik lett 2:07.75-tel.

“Vissza akarom nézni az úszást, mert alapvetően nem éreztem rossznak, viszont nem feltétlenül úgy mentem neki a versenynek, hogy na akkor én most negyedik leszek” – mondta Jakabos.


Eredmények:

női 200 méter pillangó, Európa-bajnok:

Franziska Hentke (Németország) 2:07.23 p
2. SZILÁGYI LILIÁNA 2:07.24
3. Judit Ignacio Sorribes (Spanyolország) 2:07.52
4. JAKABOS ZSUZSANNA 2:07.75

– MTI –
hirdetés


hirdet�s