Friss hírek

2009.07.06. 17:53

Kutyák versenyeznek Gyulán - kétszázötven ebet neveztek az agility Európa bajnokságra

<p>Kétszázötven kutyát neveztek a nyolcadik Ifjúsági Agility Európa Bajnokságra, amelyet a Békés megyei Gyulán rendeznek meg július 16-a és 19-e között. A négynapos verseny a fürdőváros szállásadóinak is jót tesz, hiszen a nemzetközi viadalra tizenhárom országból nemcsak versenyzők, hanem szurkolók is jönnek - hangzott el az agility bajnokság hétfői sajtótájékoztatóján.</p>

A bajnokságra tizenhárom országból 220 versenyző 250 ebbel nevezett be. A verseny egy látványos felvonulással kezdődik majd. A versenyzők és kutyáik a gyulai vártól vonulnak végig a városon a rendezvénynek otthont adó sportcsarnokig.

Az agilitit az 1970-es években egy angol lovastiszt találta ki a díjugrató versenyek mintájára. A kutyák méretüktől függően három kategóriában - mini, midi és maxi - versenyeznek, egy akadálypályán kell végigmenniük - mondta el Sinai-Hajnal Edit a gyulai agiliti klub sajtóreferense.

Az ifjúsági Európa bajnokság mellett Gyula ad otthont a a jubileumi X. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokságnak és a VIII. Paragility Világkupának is szeptemberben. A versenyekre 16 országból neveztek, a paragilityre eddig nyolcvan kerekesszékes versenyző nevezett kutyájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!