Friss hírek

2008.08.27. 10:28

LABDARÚGÁS - Ciprusi és fehérorosz csapat a csoportkörben?

<p>Két ország is debütálhat a Bajnokok Ligája csoportkörében. A sorozat történetében először fordulhat elő, hogy ciprusi és fehérorosz csapat kerül be a legjobbak közé.</p>

A ciprusi Anorthoszisz Famaguszta együttese 3-0-re nyerte az első mérkőzést hazai pályán a görög Olympiakosz ellen, így jó esélyekkel várja a szerdai visszavágót Pireuszban. A görög csapat szurkolói nehezen emésztették az eredményt, de haragjuk érdekes módon elsősorban a ciprusi együttes ellen irányult. A Famaguszta megérkezése után 10 motoros vette körül a ciprusiak buszát, sőt egy időre megállásra is kényszerítették a sofőrt. A stadionba menet aztán görög források szerint 200, a ciprusiak szerint 1200 Olympiakosz-fanatikus újra a buszra támadt, egyebek között három füstbombát is rádobtak.

A Famaguszta jelentette az esetet az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA), kiemelve, hogy a görög rendőrség nem védte meg őket. "Azért fáj különösen a dolog, mert Görögországban támadtak meg minket, görög cipriótákat" - mondta Andresz Pantelisz, a Famaguszta elnöke.

A Famaguszta lehet az első ciprusi csapat, amely bejut a csoportkörbe.

Hasonló bravúrra készül a fehérorosz BATE Boriszov gárdája is. Az első mérkőzésen 1-0-ra nyertek idegenben a bolgár Levszki Szófia otthonában, így esélyesként várják a visszavágót, ahol első fehérorosz csapatként kerülhetnek a BL legjobb 32 csapata közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!