Friss hírek

2007.12.17. 04:55

Félpályás útlezárások: hatvanöt helyen lesznek félpályás útlezárások hétfőtől

<p>Országszerte hatvanöt helyen lesznek hétfőtől félpályás útlezárások. A lezárások legfőbb oka, hogy a legtöbb helyen a demonstrálók így támogatják a Liga Szakszervezetek hétfőre meghirdetett akcióját. A legtöbb helyen csak hétfőn lesz lezárás, de van, ahol december 21,-22,-23, vagy 24.-ig lesznek az utakon a tiltakozók. Két helyen január közepéig tervezik a lezárást. A Liga és a hozzájuk csatlakozók az egészségügy átalakítása és a nyugdíjszámítás jövőre életbe lépő módosítása ellen is tiltakoznak.</p>

A rendőrség adatai szerint hétfőtől 65 helyen lesz félpályás útlezárás. A zárások általában naponta 7-8 órától kezdődnek és változó ideig, általában sötétedésig tartanak. Lesz, ahol péntekig, szombatig, vagy még tovább demonstrálnak majd. A mostani adatok szerint negyven olyan félpályás zárás lesz, ami csak hétfőn tart. A 65 helyszínből 48-ban a Magosz szervezi a demonstrációt.

Baranya megyében hét helyen lesz lezárás. Az 56-os főúton Sombereknél Mohács felé, december 23-ig; az 58-as főúton Harkánynál; a 6-oson Pécsváradnál, Pécs irányába; az 58-ason Pogánytól Pécs felé a 4-es kilométernél; az 57-esen Lánycsóknál és Pécs belterületén a Széchenyi tértől az ifjúság útjáig vezető útvonalon. Az 56-os és 57-es úton a tervek szerint vasárnapig tart a zárás.

Bács-Kiskun megyében öt helyen lesz zárva út félpályán. Az 52-es főúton Soltnál, a kis-Duna hídig; az 53-ason Kiskunhalas és Tompa között; az 5-ösön Kecskemét előtt; a 71-esen Akasztó belterületén; az 51-es főűt 60-62-es kilométerei között. Az 52-es főúti lezárás szombatig tart.

Békés megyében három helyen lesz zárás: a 44-es főúton Békéscsabánál - itt vasárnapig; a 4406-os úton és a 47-es 115-ös kilométerénél csak hétfőn.


Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjait két helyen, Göncnél és a 3-as főúton a Mezőcsáti elágazásnál tervezik lezárni.

Csongrád megyében szintén két helyen, a 47-esen Hódmezővásárhely és Szeged között a 202-es kilométernél és az 5-ösön Kisteleknél lesz zárás. A 47-esen szombatig tart a demonstráció.

Fejér megyében négy helyen demonstrálnak. A 7-es főúton a 73-75 kilométerek között; a 61-es főúton Cece külterületén; Szabadbattyánnál és az 1-esen Bicskénél.

Győr-Moson-Sopron megyében is négy helyen csatlakoznak. A 84-esen Kópházánál két helyen, a 85-ösön és a 86-oson Csornánál. Csornánál a 85-ösön Szilveszterig, a 84-esen szombatig tart a zárás.

Hajdú-Bihar megyében hat helyen demonstrálnak: a 4-es főúton, a 240-246 kilométerek között egészen január 17-ig; a 47-esen Tépénél december 24-ig; Szombatig a 42-esen Püsüökladány és Báránd között, a 4-esen Debrecen és Ebes között, a 48-ason Debrecen és Vámospércs között csak hétfőn; és január 17-ig a 47-esen Debrecenben a Dósa Nádor tér és Mikepércsi út útvonalon.

Heves megyében csak a 25-ös főúton, Egerben lesz félpályás lezárás.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében öt helyen zárnak: a 32-esen Jánoshida és Jászalsószentgyörgy között; 4-es főúton Karcagnál; a 31-esen a 99-es kilométernél; a 33-ason Tiszafürednél; és a 32-esen Jászberénynél is. Ebben a megyében mindenhol szombatig tervezik a zárást.

Komárom-Esztergom megyében csak az 1-es főúton, Tatabánya és Vértesszőlős között zárnak, péntekig.

Pest megyében öt helyen zárnak félpályán utat: az 50-esen Alsónémedinél; a 30-as főúton Aszód és Gödöllő között, a 31-esen Nagykáta és Szentmártonkáta között; Budakeszi és Budaörs között a Budaörsi úton, a 2-esen a Boszorkánykonyha étterem előtt Vác felé. Az egyesen péntekig, az 50-esen szombatig tart a lezárás.

Somogy megyében négy helyen lesz félpályás útzár. A 67-esen Kaposváron; a 68-ason a 39-41-es kilométerek között, a 65-ösön Siófokon két helyen. Siófokon csütörtökig, Kaposváron péntekig demonstrálnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy helyen lesz félpályás lezárás. A 41-esen a 48-50 kilométerek között, lezárják a Balkány és Téglás közti utat, a 41-esen Rohod és Baktalórántháza között is zárnak, valamint Nyíregyházánál is.

Tolna megyében nyolc helyen zárnak a demonstrálók. Az 55-ös főúton Alsónyék és Törböly között; az 56-oson Bátaszéknél; a 6-oson Szekszárdnál, Dunaföldvárnál és a 145-ös kilométernél is; a 63-ason Nagydorognál; a 65-ösön Iregszemcse és Siófok között és a 611-es úton Dombóvárnál. Iregszemcsénél szombatig tart a zárás.

Veszprém megyében a 8-as főutat zárják le félig hétfőn Veszprém és Várpalota között, illetve a 83-as főutat Pápánál.

Zala megyében a 71-es főutat zárják félpályán Keszthely és Fenékpuszta között.

Vas megyében a rendőrség adatai szerint a 86-os főutat zárják le Hegyfalunál, de itt a kamionforgalom csökkentése miatt tiltakoznak, nem a kormány intézkedései ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!