Hajdú-Bihar

2011.09.29. 15:36

Szülés előtt álló nő rabolta ki az idős hölgyet Derecskén

Derecske - Kedden 19.00 órakor érkezett bejelentés a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint Derecskén a Bocskai utca és Híd utca kereszteződésében egy hazafelé tartó idős, 84 éves hölgyet egy általa ismeretlen, nyolc és fél hónapos terhes nő kirabolt.

Derecske - Kedden 19.00 órakor érkezett bejelentés a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint Derecskén a Bocskai utca és Híd utca kereszteződésében egy hazafelé tartó idős, 84 éves hölgyet egy általa ismeretlen, nyolc és fél hónapos terhes nő kirabolt.

Az idős hölgyet Derecskén a Bocskai utca és Híd utca kereszteződésében egy nő támadta meg, miután nem adott részére gyufát, majd fellökte, s a kezéből kézitáskáját kitépte, és elmenekült. A derecskei rendőrök gyorsan reagáltak az esetre, s az elkövető mihamarabbi beazonosítása érdekében gyors adatgyűjtésbe kezdtek. Mivel tudták, hogy az idős hölgy a városi buszmegállóból, a Főtéren keresztül tartott gyalogosan a lakásához, a város helyi térfigyelő kameráit megnézték, kielemezték, melynek során megállapítást nyert, hogy az elkövető már a parkon keresztül követte a sértettet, s ahogy kikerült a térfigyelő kamerák látóköréből, el is követte a bűncselekményt.

A kamera felvételek és a sértett elmondása alapján az elkövető személyleírása a következőképpen alakult: 160cm magas, barna szemű, rövid hajú, 30 év körüli nő, aki gyermeküléssel ellátott kerékpárral közlekedett, és feltehetőleg több hónapos terhes. A bevezetett forrónyomos cselekmények során, a derecskei rendőrök a helyi védőnőkkel és a gyermekjóléti szolgálatokkal is felvették a kapcsolatot az elkövető mihamarabbi beazonosítása érdekében.

Szerdán az elkövetőt beazonosították, aki az elé tárt bizonyítékok, térfigyelő kamera felvételek láttán részletes beismerő vallomást tett. A 8,5 hónapos terhes derecskei elkövető nő vallomásában elmondta, hogy az idős asszony erősen tartotta a táskát, amikor el akarta tőle venni, ezért kétszer is meg kellett azt rántania, aminek következtében a sértett térddel a földre került. A sértett a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló térdsérüléseket szenvedett.

A sértettől eltulajdonított táskát az elkövető egy utcai csatorna átereszébe rejtette, a benne lévő okiratokkal együtt.

Az elkövető 8,5 hónapos terhes asszony ellen a Derecskei Rendőrőrs bíróság elé állítással fejezi be az ügyet egy rendbeli rablás bűntett, és 7 rendbeli visszaélés okirattal vétségének elkövetése miatt.

- A Derecskei Rendőrőrs tájékoztatása alapján: Kelemen Éva r. hadnagy, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!