Vívó-vb – A harmadik helyért vívhat a női tőrválogatott

Budapest/Moszkva, 2015. július 19., vasárnap (MTI) – Egy győzelem és egy vereség után a bronzéremért mérkőzhet a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság zárónapján.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes a németek szombati legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé, ahol vasárnap reggel a világranglistán harmadik amerikaiakkal csapott össze. A magyarok – akik a rangsorban a 11. helyet foglalják el – nem foglalkoztak az erőviszonyokkal, bátran és jól vívtak, ennek eredményeként pedig elődöntősök lettek.

Az összecsapás nagy részében fej fej mellett haladt a két együttes, nyolc párharc után 32-31 állt a táblán a magyarok javára. Ekkor Mohamed ment fel a pástra Lee Kieferrel szemben, és remek vívással simán nyert. Az első tust a világranglistán negyedik amerikai adta, de aztán az idén Eb-bronzérmes magyar tőröző sokkal pontosabb volt. Szép akciókkal tíztusos különbséget harcolt ki a végéig. Mohamed egyébként az előző két asszójában is jobb volt ellenfelénél, és összességében 15-tel több találatot adott, mint amennyit kapott. Knapek mínusz eggyel, Varga mínusz néggyel zárt.

A döntőbe kerülésért a címvédő és ranglista-második olaszok következtek, akik a papírformát igazolva simán győztek, mégpedig úgy, hogy minden asszót ők nyertek. A nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből úgy tűnt, a magyarok az erőviszonyokat figyelembe véve némileg tartalékolnak a bronzmérkőzésre, amelyre az oroszokkal szemben alulmaradt franciák ellen kerül sor 14.15-től. Az olasz válogatott mind a négy tagja a világranglista első 16 helyezettje között van, s közülük Elisa Di Francisca az első, Arianna Errigo pedig a második.

Eredmények, női tőr csapat:

negyeddöntő:

  • Oroszország-Lengyelország 45-38
  • Franciaország-Koreai Köztársaság 45-41
  • Magyarország-Egyesült Államok 45-35
  • Olaszország-Japán 45-25

elődöntő:

  • Oroszország-Franciaország 45-41
  • Olaszország-Magyarország 45-18

szombaton vívták:

a 16 között:

  • Magyarország-Németország 45-39

– MTI –