Friss hírek

2009.05.07. 16:37

Megszüntették a gyilkossággal vádolt Balla Irma fiának előzetes letartóztatását

<p>Szabadon engedték Balla Irma fiát. A Debreceni Ítélőtábla csütörtökön azonnali hatállyal megszűntette a képviselőnő meggyilkolásával vádolt fiatalember előzetes letartóztatását, aki ezután szabadlábon védekezhet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Koszta János a Debreceni Ítélőtábla sajtóreferense.</p>

A férfi ügyvédje, Magyar György először a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon kezdeményezte az előzetes letartóztatás megszüntetését, mert szerinte a márciusban lezajlott 10 tárgyalási napon semmiféle terhelő bizonyítékot nem hoztak fel védence ellen. Áprilisban azonban elutasították kérelmüket. Ez ellen nyújtottak be fellebbezést az Ítélőtáblára, ahol most megváltoztatták a korábbi döntést. Az indoklás szerint nem áll fenn a szökés veszélye, és vádlott eddig mindig segítette a bíróság munkáját.

Balla Irmát még 2007 húsvétján saját lakásában brutális kegyetlenséggel ölték meg. A rendőröket a fia értesítette. Egy évi nyomozás után végül őt gyanúsították meg anyja meggyilkolásával és 2008 áprilisában őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezték, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!