Nagyvilág

2010.04.29. 19:36

Dühösen reagált Bush mérgezési vádjaira az ügyben érintett hotel

<p>Visszautasított Laura Bush volt amerikai First Lady mérgezési vádjait csütörtökön az a német szálloda, ahol az elnöki pár lakott az állítólagos mérgezés idején.</p>

A hotel tulajdonosa szerint Laura Bush csak önéletrajzi könyvének akar felhajtást csinálni történetével. Az egykori First Lady azt írja a könyvben, hogy a 2007-es németországi G8-as csúcstalálkozó alatt gyanús rosszullét lett úrrá az amerikai elnökön, és delegációján, felvetve egy szándékos mérgezés lehetõségét.

"Ezeket a vádaskodásokat egyetlen egy bizonyíték sem támasztja alá" - jelentette ki a Grand Hotel Heiligendamm nevû szállodát birtokló Fundus-csoport szóvivõje. Christian Plöger elmondta, hogy a szállodában felszolgált ételeket a biztonsági szolgálat emberei folyamatosan ellenõrizték, elutasítva Laura Bush állításait. A szóvivõ szerint csak felhajtást akar csinálni önéletrajzának Bush, hogy minél több példányt tudjon eladni a könyvbõl..

A májusban megjelenõ "Spoken from the Heart" (Szívbõl elmondva) címû könyvben Laura Bush azt írja, hogy a 2007-es németországi G8-as csúcstalálkozón valószínûleg megmérgezték férjét, George Bush amerikai elnököt, valamint delegációjának több tagját is. Többen rosszul lettek ott tartózkodásuk alatt, és az amerikai elnök napokig az ágyat nyomta.

Laura Bush azt írja, hogy az amerikai elnököket védõ titkosszolgálat emberi vizsgálták egy esetleges mérgezés lehetõségét, de az orvosok csak annyit tudtak kideríteni, hogy vírus támadta meg õket. Az egykori First Lady azt írja: azt nem lehet tudni, hogy más delegációknál is voltak-e rosszullétek, vagy az amerikai volt az egyetlen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!