Vívó Eb – Márton Anna: szeretném az idei jó szereplést folytatni

Budapest – A női kardozók világranglistáján második Márton Anna szeretné folytatni idei jó szereplését a jövő heti grúziai vívó Európa-bajnokságon, melyen szerinte a formájával nem lesz probléma.

A BVSC sportolója az M4 Sport Sportreggeli műsorában pénteken többek között arról beszélt, hogy a múlt vasárnapi moszkvai Grand Prix ezüstérme után lendületből fut neki a tbiliszi kontinensviadalnak, s reméli, nem marad el a jó szereplés.

A számára balul sikerült riói olimpia óta Márton remekel az új szezonban. Mint mondta, érzi, hogy a kiváló eredmények nagyobb elvárásokat támasztanak vele szemben, nagyobb a felelőssége, de hiszi, hogy a most következő Eb-n és a júliusi világbajnokságon szépen zárhatja az idényt, amivel egyúttal kijavíthatja az olimpiai – nyolcaddöntős – produkcióját.

A 22 éves vívó fiatal kora ellenére a kardcsapat rangidősének számít, amit kicsit furcsa érzésekkel él meg, s mint mondta, nem is érzi magát rutinosnak, ugyanakkor nem bánja, hogy tele vannak fiatalokkal.

“Nagyon szeretem, hogy ilyen fiatalok vagyunk, egy csomó mindent együtt tanulunk meg. Van pár évünk, hogy összeforrjunk, s szerintem ez sikerülni is fog” – mondta Márton, aki mellett a 16 éves, még kadet korú Pusztai Liza, illetve Záhonyi Petra és Katona Renáta vesz részt a kontinensviadalon.

Az Eb mezőnye Márton szerint kifejezetten sűrű, s a versenyen kissé furcsa lesz számára, hogy nincs kiemelés, így neki is vívnia kell majd a csoportküzdelmekben is. A világkupák és GP-k selejtezős szakaszait ő már jó ideje kihagyja, mivel a rangsorban már hosszú ideje a legjobb 16 között van, ám amint most megjegyezte, az utóbbi napokban külön készült az öttusos asszókra is, hogy ne legyen gondja Grúziában.

Az Európa-bajnokság hétfőtől szombatig tart. A női kardozók számára az egyénit hétfőn, míg a csapatversenyt szerdán tartják.

– MTI –Sporthírek