Helyi közélet

2010.06.17. 21:20

Lerakták egy új védelmi rendszer alapjait

<p>Miskolc - A városvezetés fórumot hívott össze, hogy ott lerakják annak az egyesületnek az alapjait, amely a jövőben az árvízi védekezés első vonalát jelentik majd.</p>

Egy új, az eddiginél lényegesen hatékonyabb védelmi rendszer kidolgozásához először számba kell venni azokat a hibákat, amelyek az elmúlt hetek árvízi védekezései során kerültek felszínre, kezdte tájékoztatóját Leskó György katasztrófa-védelmi szakember azon a fórumon, melyet azért hívott össze Miskolc vezetése, hogy ott lerakják annak az egyesületnek az alapjait, amely a jövőben az árvízi védekezés első vonalát jelentik majd. Leskó György véleménye szerint a város védelmi rendszere lényegében jól működött, bár a védművek alultervezettek voltak, hibák mutatkoztak a vezetési struktúrában és az információk átadásában.

Az általa kidolgozott Miskolci Védelem Rendszer lényege: a veszélyeztetett területeken lenniük kell olyan embereknek, akik helyismerettel rendelkeznek, az ott élők elfogadják őket vezetőnek és tudják mi a teendő vészhelyzet esetén, létre kell hozni olyan depókat, amelyekben a hatékony védekezéshez szükséges eszközök le vannak tárolva, és ki kell dolgozni egy olyan információs rendszert, amlyen keresztül azonnal értesíteni lehet az érintetteket.
- SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában