Vitorlázógép ütközött egy kamionnal – stabil, de súlyos a sofőr állapota

Stabil, de még mindig súlyos az állapota annak a sofőrnek, aki csütörtökön sérült meg, miután kamionjába beleszállt egy vitorlázó repülőgép. A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség szombati közleményében azt írja, szigorítanak a biztonsági szabályokon, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset. A pilóták pedig gyűjtést szerveztek, hogy így segítsék a kamionost és családját.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a Szeged közelében zajló vitorlázógép világbajnokságon vett részt egy német felségjelzésű kisgép csütörtökön kora este. A gép túl alacsonyan próbált leszállni, ekkor csapódott neki egy kamionnak, amely a reptér mellett futó 55-ös főúton haladt. A vitorlázógép szárnya a jármű vezetőfülkéjének ütközött, végül a reptér kerítésének ütközve állt meg. A balesetben a kamion vezetője súlyos, míg a pilóta pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség szombat tájékoztatása szerint a sofőr állapota stabil, de még mindig súlyos. A sérült megsegítésére gyűjtést szerveztek, emellett rendezvényeik nagyobb kiadást igénylő programjairól – koncert, VIP party – is lemondanak, hogy a pénzt az érintettnek adhassák. A közlemény beszámol arról is, hogy minden gép rendelkezik teljes felelősségbiztosítással, de a kártérítésről még korai beszélni.

A sofőrt egyébként a Szegedi Traumatológiai Klinikán ápolják, állapotáról azonban a család kérésére nem adnak információt. A Délmagyarország ugyanakkor szombaton arról írt, hogy a 31 éves férfinak olyan súlyosan megsérültek a szemei, hogy félő, látását is elveszti. De annak a veszélye is fennáll, hogy soha többé nem vezethet.

AZ MVSZ közleményében hozzátette: a történtek miatt szigorítanak a biztonsági szabályokon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő a világbajnokság alatt.