Vitorlázó vb – Vadnai Benjamin futamot nyert, Érdi kvótás helyen

Akt.:
Budapest/Aarhus – Vadnai Benjamin futamot nyert az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon, amelyen Érdi Mária továbbra is kvótás helyen áll.

Érdi Mária Laser Radialban vasárnap előbb a második helyen ért célba, majd 28. lett, de utóbbi helyezését – mint legrosszabbat – kiejthette. Így hat futam után a 12. helyen áll, ebben a hajóosztályban 18 kvótát osztanak a vb-n.

Laser Standardban Vadnai Benjamin elsőként ért célba az ötödik futamban, a következő részversenyben pedig kilencedik lett. Összetettben feljött a 24. helyre, a nemzeteket tekintve a 17. – itt 14 olimpiai indulási helyet lehet szerezni. Testvére, Vadnai Jonatán is javított, 11. és 8. lett vasárnap, ezzel a 61. a 165 fős megamezőnyben – a vb honlapja szerint.

Elkezdték szereplésüket a szörfösök is, Sánta Bence három futam után a 77. helyen áll.

A vegyes felállású Nacra osztályban Virág Flóra és Molnár Dávid az első napon három futamot teljesített, és a magyar egység összesítésben a 61. helyen áll a 68 hajós mezőnyben.

Finndingiben és 470-esben vasárnap nem rendeztek futamot, Berecz Zsombor és a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros egyformán az Arany-csoportban folytathatja, s versenyben vannak a kvótáért.

-MTI-