Magyarország

2010.02.05. 06:07

MDF-SZDSZ: szponzor kerestetik - Népszabadság

<p>Megzavarhatja az MDF és az SZDSZ választási megállapodását Mesterházy Ernõ õrizetbe vétele - írja a lap. A fõpolgármester tanácsadója - a hírek szerint - jelentõs összeggel támogatta a két párt kampányát.</p>

Ennek hiányában viszont több, saját forrással nem rendelkezõ jelölt indulása is kétségessé válhat. Ráadásul vélhetõen az MDF sem számíthat Csányi Sándorra, az OTP elsõ emberére, akivel Dávid Ibolya keveredett konfliktusba néhány hónapja, az UD Zrt. ügy kapcsán. Valódi pénzekrõl, konkrét összegekrõl azonban egyelõre egyik pártnál sem beszélnek. Az MDF választmányi elnöke a lapnak elmondta: Mesterházy Ernõ õrizetbe vétele nem befolyásolja a két párt tárgyalásait, hiszen azokon Mesterházy eddig sem vett részt, és "nincs köze a kampánypénzekhez sem".

Egy SZDSZ-es informátor a Népszabadságnak azt mondta: pontos kassza még nincs, de kizárt, hogy Mesterházy Ernõ egy még nem is létezõ párstövetségnek, "hozomra" adott volna többszáz millió forintot. Egy biztos: e! rõs pénzügyi háttér nélkül sem az egyik, sem a másik kis párt nem lesz képes hatékony kampányt folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!