Vitéz lovag és nemes úrhölgy is jelentkezhetett

Vitéz lovag és nemes úrhölgy is jelentkezhetett
© Fotó: ÉM
Miskolc – Több mint félszázan szeretnének a Diósgyőri vár kapitányai lenni.

A várkapitányi álláshelyre 57-en jelentkeztek, többnyire magasan kvalifikált, tapasztalt szakemberek – kaptuk az információt az önkormányzat sajtóosztályától. Mint arról augusztusban beszámoltunk, a Diósgyőri vár keresi kapitányát, legalábbis ilyen címszó alatt hirdetett állást a Miskolc Holding Zrt. De úgy tűnik, egyelőre még nem választottak a jelentkezők közül. Az önkormányzattól megtudtuk, amint eldől, hogy ki lesz a várkapitány, természetesen tájékoztatni fogják a médiát.

„Kidoboltatván…”

„Kidoboltatván közhírré tétetik, hogy a diósgyőri uradalom ékkövének élére vár­kapitány kerestetik!” – így kezdődik egyébként az álláshirdetés. A kiírás szerint „fegyveres ellen nem fenyeget, a falak újak ’s erősek, melynek csodájára járnak és elismeréssel adóznak neves mesterek, Diósgyőr várának védelmezése, környező birtokinak óvása, védművinek továbbépíttetése, vásárinak ’s vigalminak rendezése, hű vitézinek ’s lovagjainak, becses hölgyeinek ’s asszonyainak vezetése erős, határozott, céltudatos kezet kíván”.

A felhívás a várkapitány feladatait is felsorolja, azok többek közt a következők: a Diósgyőri vár és a Lovagi tornák terének teljes körű operatív irányítása, tevékeny szerepvállalás a látogatószám és az árbevétel növelésében.
Úgy tűnik, a feladatra nők is jelentkezhetnek, legalábbis a hirdetésben az áll: „Minden vitéz lovag ’s nemes úrhölgy…mihamarabb jelezze e bátor szándékát.”

S mi az, amit elvárnak a jelentkezőktől? Elsősorban felsőfokú végzettséget – az nincs megjelölve, milyen irányút –, magas szintű vezetői kvalitásokat, kiváló kommunikációs képességet, turisztikai, marketing- vagy értékesítési területen szerzett szakmai tapasztalatot, tárgyalási szintű angol nyelvismeretet, de egyéb idegen nyelv ismerete előnyt jelent. Amit kínálnak: hosszú távú perspektíva, kihívást jelentő, változatos, felelősségteljes feladatok, folyamatos szakmai támogatás és versenyképes jövedelem.

Korábban azt is megtudtuk, ebben a megközelítésben nem volt még várkapitánya a várnak, ez gyakorlatilag egy új felelős vezetői munkakör.

– ÉM-NSZR –