Vita a gazdaság állapotáról a parlamentben

A Fidesz frakcióvezetõje szerint az MSZP-s és SZDSZ-es politikusokon kívül az ország többségének rosszak az emlékei az elmúlt nyolc év kormányzásáról és csak a változás hozhat újra gyarapodást és fellendülést Magyarországon.

Navracsics Tibor errõl hétfõn beszélt a parlamentben napirend elõtt. Molnár Csaba kancelláriaminiszter válaszában hangsúlyozta, hogy szerinte is változás kell: jó lenne ha az ellenzék is igazat mondana és elismerné az ország közös teljesítményét.

Navracsics felszólalásában kiemelte: már csak két hónap van hátra az országgyûlési választásokig, amelyet az MSZP és az SZDSZ évek óta mindenáron el akart kerülni. Molnár Csaba szerint ugyanakkor az MSZP áll a választások elé, ahol bátran megméretteti magát és újsághírekre reagálva hozzátette: a Fidesz akarja majd elhalasztani az önkormányzati választásokat.

Navracsics elmondta: az MSZP megelõzte a világot a világgazdasági válságban, hiszen annak 2008-as kitörése elõtt, már 2007-ben is stagnált a magyar gazdaság. A Fidesz frakcióvezetõje szerint az államadósság 14 éve nem volt ilyen magas és Magyarország a versenyképességi rangsor 29. helyérõl az 58-ra csúszott vissza néhány év alatt.
Molnár Csaba szerint ugyanakkor a magyar gazdaság az elmúlt 70-80 év legnagyobb világgazdasági válsága közepette is jól teljesít, túl van a válságon és nemsokára újra növekedésnek indulhat.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek