Vita a belváros fejlesztéséről

Nyílt levélben fordult a fővárosi MSZP-frakció vezetőjéhez az V. kerületi alpolgármester. Ebben Puskás András azt kéri Steiner Páltól, fontolja meg múlt heti kijelentését, amely szerint meg kellene szüntetni az V. kerületi önkormányzatot. Steiner Pál szerint a mondatot kiragadták szövegkörnyezetéből, az pedig csak politikai hangulatkeltés, hogy nem támogatja a Belváros fejlődését.

Az V. kerületi önkormányzat az utóbbi hónapokban több olyan dolgot tapasztalt, ami azt mutatja, hogy a szocialistáknak nem áll érdekében a Belváros fejlesztése, mióta a tavaly októberi önkormányzati választáson a szocialista Steiner Pált nem választották ismét polgármesterré – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Puskás András. Az alpolgármester kijelentette: sem a kormány, sem a főváros nem egyeztet a kerülettel arról, mi lesz a minisztériumok jelenlegi székhelyeivel, ha elkészül a kormányzati negyed. A kerületi önkormányzat attól tart, hogy a kiürített épületek miatt “fantomvárossá” válik a belváros.

Az alpolgármester szerint a Belváros iránti érdektelenséget mutatja, hogy a Budapest Szíve fejlesztési programra nincs pénz az idei fővárosi költségvetésben, míg a kerület 1,7 milliárd forintot különített el erre a célra. Puskás András kijelentette: ezek után Steiner Pál a múlt héten egy szakmai konferencián már arról beszélt, hogy meg kellene szűntetni az V. kerületi önkormányzatot. Az alpolgármester ezért nyílt levélben fordult a fővárosi MSZP-frakció vezetőjéhez, amelyben azt kérte: a szocialisták lépjenek túl személyes sértettségükön, és segítsék a Belváros fejlődését.

Politikai hangulatkeltésnek nevezte a nyílt levelet Steiner Pál. A szocialista politikus kijelentette: az említett mondatot kiragadták szövegkörnyezetéből. A szakmai konferencián jelen voltak a Fidesz szakemberei is, de nem véletlen, hogy nem tiltakoztak. A többi között a Budapest Szíve fejlesztési programmal kapcsolatban hangzott el az, hogy a terv megvalósítását nehezíti az önkormányzati széttagoltság – közölte Steiner Pál. Hozzátette: fővárosi városfejlesztési tanácsnokként törekszik a kerületekkel való együttműködésre. A Budapest Szíve fejlesztési program várhatóan a következő Fővárosi Közgyűlés elé kerül, és döntenek a terv finanszírozásának első részleteiről.Sporthírek