Viszlát, belvárosi villamospótló!

Viszlát, belvárosi villamospótló!
Miskolc – 1-es villamos nem jár majd, csakis a 2-es, az Újgyőri főtértől Diósgyőrig villamospótlók közlekednek.

November elsejétől újra jár a villamos, ezzel befejeződik a Zöld Nyíl projekt első szakasza. Öt hónapja már, hogy csakis villamospótlók közlekednek a Tiszai pályaudvar és az Ifjúsági ház közötti szakaszon a pályarekonstrukciós munkálatok miatt. Novembertől újra visszaszállhatunk tehát a villamosokra, ám senki ne várjon az 1-esre, az ugyanis továbbra sem közlekedik, csakis a 2-es jelzésű. A Tiszaitól a Vasgyárig járnak majd a régi Tátrák és a bécsi járművek. Annak, aki Diósgyőrbe készül, az Újgyőri főtéren kell leszállnia róluk, és átszállni a villamospótlókra. Braun Csaba, az MVK Zrt marketing osztályvezetője ismertette a részleteket a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, és megjegyezte, aki jeggyel utazik, az a villamospótlóra átszállva annak másik oldalát érvényesítse. A villamospótlók egyébként a Vasas művelődési ház elől indulnak.

Második szakasz

A villamosprojekt munkálatai nem állnak le, hanem az Újgyőri főtértől folytatódnak, így elkezdődik a beruházás második szakasza. A kivitelezők a tér és a diósgyőri végállomásközti szakaszon dolgoznak majd, a síneket bontják. Az autósoknak számítaniuk kell arra, hogy a villamospálya mellett útlezárások lehetnek a belső sávban. A munkálatokról az MVK Zrt. szórólapokon értesíti a közlekedőket, ezek a közönségszolgálati irodákban és a bérletpénztárakban találhatók meg, de a honlapról is lehet tájékozódni. A forgalmi változásokról október 26-án este 6 órától lakossági fórumot tartanak a Bartók Béla Művelődési Házban az MVK Zrt. szakemberei.

Forgalmi változás

A Zöld Nyíl Villamosprojekt munkálatai miatt pénteken megszűnt a „forgalommal szembeni” közlekedésnek a Bajcsy- Zsilinszkyn, az utca déli oldaláról visszakerül a közlekedés annak északi oldalára. Így az ideiglenes buszmegálló is megszűnik és a selyemréti megállóban, a régi, megszokott helyen kell ezentúl várni a buszokra. A régi rend visszaállása az autósoktól fokozott figyelmet igényel.

ÉM-HM


Elsejétől újra jár a villamos Miskolc belvárosában

eszak | 2010.10.25 07:58
Miskolc – Novembertől az Újgyőri főtértől a Diósgyőri végállomásig nem közlekednek a villamosok .