Visszavonult Isaszegi Róbert

Visszavonult Isaszegi Róbert
A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi harmatsúlyú interkontinentális bajnoka bejelentette visszavonulását.

A 40 esztendős Isaszegi Róbert amatőrként sokszoros országos bajnok volt, és 1988-ban bronzérmet szerzett az olimpiai játékokon Szöulban. A sajószentpéteri bunyós profiként pályafutása első 18 összecsapásán nem talált legyőzőre, ez idő alatt kisvilágbajnok lett, s a címét két alkalommal sikeresen meg is védte. Legutóbb idén júniusban szállt ringbe, Belgiumban, ahol elveszítette veretlenségét.

Nem rajtuk múlt

– Ez egy közös döntés – mondta lapunknak Oláh Gábor, Isaszegi klubjának, a Miskolci Fitt Boksz SK-nak az elnöke. – Sajnos, már nem látszott annak az esélye, hogy Robi vb-címért lépjen a kötelek közé, s csak azért, hogy még pár meccse legyen, nem lett volna értelme folytatni. Nem is beszélve arról, hogy ezt már nem tudtuk volna finanszírozni. Ennek fényében ő sem erőltette a dolgot…

Három és fél év közös munka van mögöttünk, s mindenfajta túlzás nélkül állíthatom, szép volt. Fél évig, amikor vezette a WBO-ranglistát, úgy nézett ki, megmérkőzhet a thaiföldi Vorapinnal a világbajnoki övért, nem rajtunk múlott, hogy ez a csata végül is nem jött össze.

Őszintén megvallva, amikor 2002-ben elkezdtünk együtt dolgozni, nem gondoltuk, hogy ilyen messzire jut el, azon már nem is érdemes filozofálni, mi lett volna, ha Robi amatőr pályafutása végén azonnal átlép a profik táborába.

Egy nagyszerű sportember akasztotta szögre a bokszkesztyűjét, akinek sok sikert kívánunk a civil életben.

MI