BOON Sziréna

2008.10.10. 14:02

Brutális rablópáros Miskolcon

<p>Miskolc - Rendkívül brutális rabló páros tevékenykedett Miskolcon. A megyaszói páros három nap alatt négy útonállásszerű rablást követett el.&#160;<BR /></p>

A 24 éves M. P. és 17 éves fiatalkorú társa először október 7-én a késő esti órákban az Árpád úton lévő egyik buszmegállóban csapott le először.
Egy házaspárral beszélgetni kezdtek, majd minden előzmény nélkül ököllel megütötték őket. A két fiatalember elvette a sértetteknél lévő értékeket, készpénzt és mobiltelefont. Néhány órával később a Szabadság utcán egy miskolci férfit támadtak meg. A földön fekvő sértettől szintén elvették a nála lévő készpénzt.

A harmadik támadás október 8-án az esti órákban a Győri kapuban történt. Egy miskolci férfit előzetes szóváltás nélkül megütöttek, majd a földön fekvő sértetett tovább bántalmazták, aki a rablás következményeként nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett.
Tőle szintén készpénzt és a mobiltelefonját vették el támadói.

A két elkövető negyedik akciója október 09-én a kora hajnali órákban és szintén a Győri kapuban történt. A módszer azonos volt, a hirtelen és váratlan támadás után erőszakkal elvették az áldozatnál lévő értékeket.
A fiatalkorú elkövető ez idáig ugyan büntetlen előéletű, de 24 éves társa M. P. eddig hét alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséért. Csak rablás bűntette miatt három esetben állt bíróság előtt, több éves fegyházbüntetéséből pedig ez év júniusában szabadult, így a bűncselekményeket többszörös visszaesőként követte el.
A Miskolci Rendőrkapitányság miután október 09-én elfogta és őrizetbe vette a többrendbeli rablással megalapozottan gyanúsítható elkövetőket, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!