Visszavonták a hitleres pizza reklámot

A kirobbant közbotrány miatt az egyik új-zélandi pizzás cég leszedeti óriásplakátjait, amelyeken Adolf Hitler náci vezért használják fel vállalkozásuk népszerűsítésére. A Pokol fantázianévre keresztelt pizzahálózatnak nem ez az első problémás reklámja, felháborodást keltettek azok a plakátjaikis, amelyekre rátették XVI.Benedek pápától kezdve Bush elnökön át Marilyn Monroe-t is.

A Pokol nevű pizzahálózat hitleres reklámján a náci vezér a hírhedt karlendítéssel áll, kezében egy pizza, a kép alatt pedig egy neki tulajdonított idézet, amely szerint: “El tudod hitetni az emberekkel, hogy a mennyország is Pokol”.

A reklámot készítő ügynökség vezetője eredetileg nem tartotta problémásnak a plakátot, amelyet Új-Zéland legnagyobb városaiban raktak ki. Úgy gondolták, vicces dolog egy pizzával karlendítő és így nevetségessé váló alak – nyilatkozta pénteken. Aztán a tiltakozások hatására beláttuk, hogy mégis vannak olyan dolgok, amelyeken nem lehet nevetni, így levetettük a plakátokat – tette hozzá.

A Pokol hálózat XVI. Benedeket sem hagyta ki a reklámkampányból, és “A Pokol létezik és örök” feliratot helyezte el a katolikus egyházfő arcképe alá. Bush elnök fotóját pedig a “Pokol – túl jó az ördögfiókáknak” felirattal látták el.Sporthírek